Rose Scoala ambasador Erasmus+ Olimpiada nationala


COLEGIUL TEHNIC PONTICA, CANDIDAT PENTRU SCOALA AMBASADOR A PARLAMENTULUI EUROPEAN

   Colegiul Tehnic "Pontica" face parte anul acesta dintre cele 25 de scoli din tara participante la programul "Scoli Ambasador ale Parlamentului European". Proiectul urmareste formarea unei imagini clare a influentei Europei asupra tinerilor, dobandirea cunostintelor relevante despre Parlamentul European si alte institutii ale Uniunii Europene.

   Dupa o selectie atenta a tinerilor, realizata de echipa formata din cinci cadre didacticesi coordonatorul, acestui program, au fost alesi ca ambasadori juniori 15 elevi. Ei se vor implica, pana aproape de finele anului scolar, in activitati extracurriculare, nonformale si informale. Informatiile referitoare la drepturilesi obligatiile pe care le impune statutul de cetatean european vor fi transmise de la egal la egal colegilor de clasa. Centrul European de Informare infiintat in cadrul liceului va fi completat cu materiale realizate de tinerii formati. Totodata, acestia vor participa la concursuri tematice , expozitie de fotografie, grafica, piese de teatru, concert, festival culinar, si vor concepe articole pentru revista scolii.

   Programul "Scoli Ambasador ale Parlamentului European" este implementat de Asociatia de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila, Agenda 21, si se desfasoara in perioada martie-iunie 2017. Avand in vedere activitatile derulate, dupa un proces de evaluare, Colegiul Tehnic "Pontica" Constanta are posibilitatea de a obtine titlul de Scoala Ambasador a Parlamentului European.