Rose Scoala ambasador Erasmus+ Olimpiada nationala


PROEICTUL ERASMUS+ DE MOBILITATI PENTRU ELEVI

     Colegiul Tehnic "Pontica" din Constanta face parte din proiectul Erasmus+, care vizeaza pregatirea practica a elevilor, in scopul obtinerii eurocompetentelor profesionale in domeniul agriculturii. In acest demers european, sunt implicate si alte patru licee de profil din tara, respectiv Colegiul Agricol "Sandu Aldea" din Calarasi (care este si coordonatorul proiectului), Colegiul Agricol "Viaceslav Harnaj" din Bucuresti, Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni, jud. Buzau si Liceul Tehnologic 'Vasile Frunza' din Ramnicu Sarat.

In acest sens, 120 de elevi din clasele a XI-a si a XII-a de la scolile partenere, cu specializarea tehnician veterinar, vor efectua stagii de pregatire practica cu durata de 3 saptamani in Montijo, Portugalia. Printre beneficiari se numara si elevii claselor a XI-a B, XII-a B, de la Colegiul Tehnic 'Pontica' din Constanta, care s-au intors deja in tara cu un bagaj plin cu experiente interesante.

Mai mult, practica europeana a facilitat nu doar acumularea de cunostinte noi in domeniu, ci si imbogatirea orizontului cultural al tinerilor, prin vizitarea unor centre artistice, parcuri zoologice, gradini botanice, obiective turistice importante din imprejurimile orasului Montijo.